Lettergrootte
Image

Toren-objecten

Architectonische objecten
De inspiratie voor mijn keramische, architectonische objecten ontleen ik onder meer aan donjon- en bastionachtige architectuur uit het verleden en aan vorige-eeuwse bouwstijlen. Ik interpreteer niet letterlijk, maar ga heel vrijmoedig met vorm en inhoud om.
Enerzijds maken de strenge koelheid, de afstandelijkheid, de grimmigheid en de geslotenheid van dergelijke bouwwerken mij bewust van de tegenstellingen tussen licht-donker, binnen-buiten, open-dicht, vrijheid-gevangenschap, autocratie-democratie etcetera.
Anderzijds ontkom ik - tijdens het lange proces van opbouw uit dunne platen klei, (die ik versnijd en opnieuw assembleer tot deze architectonische objecten), niet aan bepaalde esthetische overwegingen als ritme, vlakverdeling, lijndecoratie en accentuering van vlakken en insnijdingen.
Als ik glazuren gebruik, dan stel ik die meestal samen uit sinter-engobes en veldspaat-glazuren. Daarbij zoek ik naar een ideale combinatie van scherf, glazuurhuid en uiterlijk. De glazuren stem ik af op ca. 1120° C, daarmee het midden zoekend tussen een redelijk sterke scherf, een uitgebreid kleurengamma en een beheersing van de kostenfactor van het energieverbruik.

Image

Nr 1 - 2010 - Hg 44 cm

Image

Nr 2 - 2010 - Hg 44 cm

Image

Nr 3 - 2010 - Hg 44 cm

Image

Introvert I (CBK-Emmen)
Hoog 69 cm - Voet 31 x 16 cm (teakhout)

Publish modules to the "offcanvs" position.